Skicka blommor på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är en dag då vi visar kärlek och uppskattning till våra nära och kära. Det är en dag då det är vanligt att ge blombud till den man älskar. Men vad är det egentligen som gör alla hjärtans dag så speciellt och varför är det viktigt att ge blommor på just den här dagen?

Men först en en påminnelse, det skickas väldigt många blommor på alla hjärtans dag så blombud i Sverige kan få slut på sina tider - så beställ i tid.

Skicka blommor på alla hjärtans dag med blombud - Jämför blombud

Historia bakom alla hjärtans dag

Historien bakom alla hjärtans dag börjar faktiskt långt tillbaka i tiden. Firandet av kärlek och romantik har funnits i många kulturer i århundraden. Men det var inte förrän på 1400-talet som alla hjärtans dag började firas den 14 februari varje år. På den tiden var det vanligt att unga män skickade poesi och blommor till kvinnorna de var förälskade i under den tid på året då vinterkylan började ge vika för våren. Med tiden utvecklades alla hjärtans dag till den romantiska högtid vi känner till idag.

Olika typer av blommor för alla hjärtans dag

När det gäller att välja rätt blommor för alla hjärtans dag är det viktigt att tänka på vilken sorts känsla man vill förmedla. En röd ros eller röda rosor är klassiska och romantiska och är det mest populära valet för alla hjärtans dag. Men det finns också andra vackra blommor som passar bra för denna dag, som rosa rosor, liljor, nejlikor och tulpaner.

En rosa ros eller rosa rosor är också ett bra val för alla hjärtans dag, eftersom de förmedlar kärlek och vänskap. Liljor är perfekta för att visa respekt och nejlikor är idealiska för att visa uppskattning. Tulpaner är också ett bra val, eftersom de är symboler få perfektion och kärlek.

Om du vill skicka en mer unik bukett, kan du även välja att bland annat blommor med olika färger och former. En mixad bukett med olika färger och blommor kan visa att du har lagt ner tid och omtanke i valet av present.

Det viktigaste är att välja blommor som du tror att mottagaren kommer att tycka om och som passar till personens smak. Ett bra sätt att hitta rätt alla hjärtans dag blommor är att titta på utbudet hos Interflora och Euroflorist som har många bra rekommendationer på vackra buketter.

Presentidéer för alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är en speciell dag då man visar sin kärlek och uppskattning till sin partner eller någon man tycker om. Att skicka blommor är en klassisk presentidé men det finns också andra alternativ man kan överraska med och som kan vara lite extra speciella.

En presentidé som kan vara väldigt uppskattad är att bjuda på en upplevelse tillsammans som till exempel en vinprovning eller en romantisk middag. Detta ger er möjlighet att tillbringa tid tillsammans och skapa minnen som kommer att vara värdefulla för er båda.

En annan presentidé är att ge något personligt, som en present med en gravyr eller ett smycke med en speciell betydelse. Detta visar att du har lagt tid och omtanke i att välja en present som är unik för just den här personen.

Om du vill ge något lite annorlunda så välj kanske att ge ett Ostogram med en trevlig delikatesslåda. Detta är en perfekt present för den som gillar ost och mat och det ger också möjlighet att prova på något nytt och annorlunda.

Det viktigaste är att tänka på vad personen skulle uppskatta och tycka om. Oavsett om det är ett blommor genom ett blomsterbud, en upplevelse eller en personlig present så är det tanken som räknas.

Så här går leverans till med ett blombud

  1. Beställning

    Först och främst gör man en beställning av det blombud man önskar. Detta kan göras online hos Interflora och Euroflorist och du väljer då en blombukett och lägger till en hälsning.

  2. Betalning

    När beställningen är gjord så behöver du betala för att slutföra den. Detta kan ske med kort, Swish eller via faktura.

  3. Leverans

    Efter det att betalningen är gjord så skickar floristen ut blombudet till den adress som man angivit på den leveransdag man valt. Leveranstiden kan variera beroende på var i Sverige mottagaren befinner sig och när du beställer. Beställer du tidigt under dagen kan du ofta få leverans samma dag.

Vanliga frågor och svar

Vilka blommor är vanligast att man köper på alla hjärtans dag?

På alla hjärtans dag är det vanligt att man köper röda rosor. Röda rosor förknippas med kärlek och passion. Men det finns också andra alternativ som rosa rosor, liljor och tulpaner. Valet av blommor beror på personens smak och preferenser.

Hur sent kan blombud komma?

Det beror på var i Sverige mottagaren befinner sig och på vilken florist eller leverantör man väljer. Vanligtvis levereras blombudet inte senare än kl 22 på beställningens dag. Men det går också att önska en specifik leveranstid ibland såsom morgon eller kväll.

Vilka blommor ska man köpa till sin flickvän?

Det beror på personens smak och preferenser. Röda rosor är en klassisk val för alla hjärtans dag eftersom det är en symbol för kärlek. Men det finns också andra alternativ som t.ex. rosa rosor som är en symbol för vänskap. Det viktigaste är att visa att man har tänkt på personen och valt blommorna efter deras smak och genom att skicka ett blombud så blir det även en trevlig överraskning.

Hur många rosor ger man på alla hjärtans dag?

Vanligtvis ger man en bukett med 12 rosor eftersom det är ett symboliskt antal för att visa kärlek och tala om för sin partner att denne är speciell. Men det är också viktigt att komma ihåg att det inte bara handlar om antalet rosor utan om det personliga budskapet bakom gåvan.

Rekommenderade blombud

Plats 1

Vårt betyg: 8/10

Interflora är en stor och känd aktör i Sverige för sina blommogram. Utbudet är stort och fräscht.

Beställ innan kl 13 (må-fr) eller innan kl 11 (lö) för möjlighet till leverans samma dag.

Leverans från 99kr

Plats 2

Vårt betyg: 8/10

Euroflorist är en stor aktör i Europa. Utbudet är stort och man har en färskhetsgaranti på blommorna.

Beställ före kl 12 (må-fr) eller kl 11 (lö) för möjlighet att få leverans samma dag.

Leverans från 99kr

Och lite andra tips...

Plats 1

Att ge bort en upplevelse är ofta väldigt uppskattat och därför en god idé. Fördelen är även att man kan få ett digitalt gåvobevis direkt. Så perfekt ifall man är sent ute.

Från 149kr

Plats 2

En present med gravyr kan vara en riktig fin och personlig present att komplettera med. Välj mellan kända och fina produkter och lägg till en egen gravyr.

Frakt från 49kr

Plats 3

Ost är väldigt uppskattat av många, vad många inte vet att man kan beställa det direkt hem till dörren och därmed är det en riktigt fin och lite annorlunda present.

Leverans från 69kr