Blommografera - Skicka blommor och blommogram

Att skicka blommor är ett väldigt trevligt sätt att göra någon glad, uppmärksamma en bemärkelsedag, skicka lite uppmuntran eller att stötta någon som har sorg. Det uppskattas alltid av mottagaren, samtidigt som det är enkelt och smidigt för dig som skickar.

Blommor har i alla tider använts som gåvor. Naturens egna smycken passar in i alla sammanhang och finns vid vår sida både vid glädjefyllda tillfällen som bröllop och födelsedagar, men också när vi tar ett sista farväl av våra älskade finns blommorna där som en tröst i sorgen.

Den perfekta presenten

Vad ger man till någon som redan har allt? Ja, den är en fråga som du säker har ställt dig själv mer än en gång. Svaret är givetvis blommor. Alla tycker om att få blommor och du kan variera dig i all oändlighet. Så sluta med tråkiga chokladkartonger och trisslotter och överraska någon du tycker om med en rejäl bukett istället!

Så mycket kostar det att skicka blommor

Först och främst som behöver du välja vad det är för blomma eller bukett som du vill skicka. Det finns arrangemang i alla prisklasser, och det är därför helt upp till dig själv hur mycket du vill spendera. Det brukar också finnas möjlighet att skicka med olika “tillägg”, som exempelvis choklad eller liknande, givetvis mot en extra kostnad.

Själva leveransen ut till mottagaren brukar kosta någonstans mellan 100-150 kr.

Blommornas språk

Det finns exempel på när någon som har fått ett blomsterbud har tolkat det helt fel. Det finns nämligen de som lägger stor vikt vid vad det är för blommor och i vilket antal de kommer. Tre röda rosor står ofta för “Jag älskar dig”, vilket ju kanske inte är en signal man vill skicka i alla lägen. Tipset är att hålla dig till de färdiga buketter som finns att välja på när du beställer, så riskerar du inte att göra några pinsamma misstag. Du kan också googla om blommors betydelser - för ibland kanske du vill förmedla en speciell känsla med ditt blommogram.

Fördelar med att blommografera

 • Geografiskt obundet

  Du kan skicka en blomma till någon som bor 100 mil ifrån dig och mottagaren får den samma dag. Det är lokala blomsterhandlare som ser till att buketten binds och levereras till den du önskar.

 • Tidseffektivt

  Det är bara att surfa in på nätet, välja vilken blombukett du ska skicka och skriva en personlig hälsning. Sen är det klart. Blomman levereras till mottagaren utan att du behöver göra något mer.
 • Uppskattat

  Det finns ingen som blir missnöjd med en blomma. Det är en universell gåva som tilltalar alla och den passar lika bra i glädje som i sorg.
 • Pandemianpassat

  I tider där det kanske inte alltid är lämpligt att besöka äldre släktingar så är ett blomsterbud ett väldigt trevlig alternativ. Du slipper trängas i en blomsteraffär och mottagen får blomman smidigt levererade ända hem till dörren.

Vanliga frågor om att blommografera

Är det dyrt att skicka blomsterbud?

Det kostar en slant givetvis, men vi skulle inte vilja säga att det är dyrt. Tänk på att du sparar både restid och besvär så i många fall är det mer ekonomiskt fördelaktigt att blommografera än att själv köpa blommor och leverera.

Kan man skicka blommogram som företag?

Absolut, det är inga som helst problem. Det är ett väldigt bra sätt att visa uppskattning till en kund som fyller jämt, en medarbetare som är sjukskriven eller en leverantör som har gift sig.

Hur lång är leveranstiden på blommogram?

Generellt sett så går det väldigt snabbt. Om du beställer på förmiddagen så brukar leveransen kunna ske redan samma dag. Vid högtider kan leveranstiderna ibland vara lite längre, och i vissa delar av landet kan det också ta lite längre tid.

Rekommenderade blombud

Plats 1

Vårt betyg: 8/10

Interflora är en stor och känd aktör i Sverige för sina blommogram. Utbudet är stort och fräscht.

Beställ innan kl 13 (må-fr) eller innan kl 11 (lö) för möjlighet till leverans samma dag.

Leverans från 99kr

Plats 2

Vårt betyg: 8/10

Euroflorist är en stor aktör i Europa. Utbudet är stort och man har en färskhetsgaranti på blommorna.

Beställ före kl 12 (må-fr) eller kl 11 (lö) för möjlighet att få leverans samma dag.

Leverans från 99kr

Och lite andra tips...

Plats 1

Att ge bort en upplevelse är ofta väldigt uppskattat och därför en god idé. Fördelen är även att man kan få ett digitalt gåvobevis direkt. Så perfekt ifall man är sent ute.

Från 149kr

Plats 2

En present med gravyr kan vara en riktig fin och personlig present att komplettera med. Välj mellan kända och fina produkter och lägg till en egen gravyr.

Frakt från 49kr

Plats 3

Ost är väldigt uppskattat av många, vad många inte vet att man kan beställa det direkt hem till dörren och därmed är det en riktigt fin och lite annorlunda present.

Leverans från 69kr